Prodej masa z českých prasat, výroba a rodinný e-shop

Rodinný statek Pochvalov

Pochvalov 42
Rakovník


Mobil: 799 508 589

Bankovní spojení: č.ú. : 271 659 632 / 0300

Rodinný e-shop : www.domaci-veprovka.cz

Řeznictví v Ředhošti
e-mail:prodejprasat@statek-pochvalov.cz

Představy o mase jsou různé - Bodejť by ne, když se v ČR prodávají mnohdy všelijaké blafy

Na to, aby člověk poznal kvalitní maso je potřeba několik podmínek:

- Buď ve svém životě někdy choval vlastní prase

- Nebo někdo z jeho rodiny mu dával výslužku z domácí zabijačky

- Nebo svým věkem a životními zkušenostmi zažil rozdíly mezi masy ( do roku 1989 jsme v Česku měli výhradně kvalitní masa)

- Při stejném postupu vaření dosáhl jiné kvality konečného pokrmu

 

Tyto podmínky jsou podstatné, protože s postupem času vyrůstá generace lidí, která nejenže neví, kde se jednotlivý kus masa na živém zvířeti nachází, ale někteří lidé ani neví, jak má maso chutnat. Tudíž není jejich rozeznávací schopnost rozvinutá a právem mohou kupovat mnohdy několikrát přemražené kusy masa.Tyto okolnosti jsou „byznysovou výzvou“ pro vetšinu řezníků, a proto se již nezabývají kvalitou masa, které prodávají, ale především zisku z jeho prodeje. Mnohdy několikaleté zamražené zásoby masa v různých zemích světa mají konečnou adresu v ČR. Bohužel takových zásob je po celém světě tolik, že v klidu uspokojí požadavky celé ČR. Pouhou dedukcí se dobereme výsledku, že takovéto maso by mělo být levné. A samozřejmě je. Především na vstupu pro obchodníka. Na prodejním pultu proto vídáme až neuvěřitelně levné masíčko a přece to bude kauf! Někdy ne, někdy takové maso letí po pár dnech do popelnice, někdy si jeho majitelé uvaří pokrm, který se jim samotným jaksi zdá býti nepoživatelný.

A jaké maso prodáváme my?

Vždy čerstvé a vždy české. Na českých jatkách poražené, vychlazené. A to podstatné je, že maso musí být tzv. uleželé. Vepřové maso prochází procesem přeměny hodnoty Ph a tato přeměna trvá 4 dny od porážky. Proto musí být vepřové půlky ve visu při teplotě do 4 stupňů Celsia. Známá fráze: „A pak se dílo podaří“ sedí perfektně. Naše čerstvé, avšak uleželé masíčko můžete zakoupit u nás v řeznictví každou něděli (březen-prosinec) od 8,15 -11,15 hodin.

Po prvním uvaření pokrmů z našeho masa se přesvědčíte o tom, že jsme Vám nelhali.