Jak poznáme, že produkty jsou skutečně české a nikoliv polské či další jiné?
Koupíme je tam, kde to mohou doložit.
Používání loga Česká potravina (pouze toto logo s vlajkou) je podmíněno použitím pouze českých komodit - v ČR vypěstovaných či odchovaných.
Každá vepřová půlka je ozačena Státní veterinární správou s číslem jatek, kde bylo prasátko poraženo. Vždy na razítku musí být CZ v horní polovině ozačení.
U každého masa na prodejním pultě máte štítek, kde je uveden původ masa a číslo jatek. Toto je kontrolováno kontrolními orgány ČR.
Jsme registrovaným subjektem pro výrobu masa a také jeho zpracování a prodej s vlastním CZ.
V případě, že bychom nebyli schopni uspokojit všechny zákazníky naším masem, spolupracujeme s místními zemědělci, kteří se také věnují chovu prasat. Pomáháme si, abychom přežili v dnešním dovozovém šílenství ze zahraničí. V tomto případě je doložitelný původ masa tzv. IPŘ protokolem z jakého českého hospodářství prase pochází.