Prodej čerstvého masa v Praze

Na základě požadavků zákazníků oznamujeme, že je možný dovoz našeho čerstvého vepřového masa do Prahy. Prodej masa probíhá formou masových balíčků, které budou přepraveny ve speciálních termotaškách.Obsah tašky si vyberete sami.  Více informací po telefonu.
 
 
 
 

VEPŘOVKA - kvalitní české maso ve skle, vepřové ve vlastní šťávě - masová konzerva    

Po dlouhé době testování jsme připravili opravdovou delikatesu. Tradiční vepřové ve vlastní šťávě, vepřová konzerva jako parádní dárek či rychlá večeře, občerstvení pro hosty.

K přípravě vepřovky používáme čerstvé vepřové maso. Vzniká tak VEPŘOVKA  tohoto složení: 
 
VEPŘOVKA De Luxe, 92% masa -  Kotleta, kýta, krkovička, plec, trocha sádla, slaná voda. 
 
VEPŘOVKA Tradiční s bůčkem,  92% masa -  Kotleta, kýta, krkovička, plec, bok, trocha sádla, slaná voda. 
 
 
Tak jako s uzeným masem jsme výjímeční v tom, že nepoužíváme odpadní a staré maso, ale jen čerstvé a hodnotné vepřové partie.
 
Udělat VEPŘOVKU, na které si všichni pochutnají, je opravdu kumšt. My jsme to zvládli. 
 
K distribuci naší vepřové konzervy jsme založili vlastní e-shop: www.domaci-veprovka.cz
 
 

Kvalitní uzeniny bez chemie

 
V tomto roce jsme zahájili prodej uzenin, které si necháváme vyrobit na zakázku z našeho masa a s požadavkem, aby nebyla použita chemie a lidmi zatracovaná a škodlivá Éčka. Z Vašich ohlasů vidíme, že kvalitní uzeniny jdou na dračku i bez zvýrazňovačů chuti. To, co činí naše uzeniny a uzené maso jinými, je právě to, že v nich nenaleznete lepek, tzn. že není použita moučná náhražka. A v uzeném mase není ani kousek sušeného mléka nebo jiných náhražek, kterým říkáme BOTOX. 
Naše masová konzerva POCHVALOVSKÁ  VEPŘOVKA  vzniká za naší asistence a z našeho masa  v nových prostorách akreditovaného řezníka, proto je označena registračním číslem jeho výrobny ( CZ ). Zakázkovou výrobu našich uzenin vždy dokladujeme.  O vybudování vlastní výrobny masných produktů  neuvažujeme vzhledem k tomu, že jsme především chovatelé a tedy prvovýrobci prasat. 
 
Těší nás, že si nacházíte cestu do TUCHLOVÁČKU v Tuchlovicích, kam vozíme naše uzeniny  bez chemie, syrové maso a domácí vajíčka. Dále nás těší, že také navštěvujete Libocký pivovar, ve kterém si můžete zakoupit naše kvalitní uzeniny. 
 
P.S.: Na uzené maso necháváme porazit prase, to hraje v kvalitě velkou roli, protože do láku jde čerstvé české maso.
 
Přejeme Vám dobrou chuť bez zvýrazňovačů chutí a děkujeme za pochvaly. 
 
 
 

Nabídka pro restaurace a hotely:

Konkrétní informace rádi poskytneme po telefonu, nejsme velkovýrobci, z toho vycházejí naše možnosti pokrytí poptávky. Zásobování Prahy, Kladna, Rakovníka a Berouna je v našich silách. U našich uzenin máte jistotu, že se k Vám lidé budou vracet.
 
 
 
 
 

Téma odběratelů:  Je kvalita vajec určována barvou žloutků?

V dnešní velmi konkurenční době je těžké pro mnoho z nás zohledňovat určité parametry produktu, abychom si vytvořili závěr, že se jedná o kvalitní produkt či výrobek.
 
Jedním z produktů živočišné výroby jsou vejce. Chcete-li "domácí vejce". Mnohodesetiletý výrok "Čím barevnější žloutek, tím kvalitnější vejce" je opravdu velmi vžitý a dovoluji si tvrdit, že barva žloutku je pro všechny signálem pro hodnocení vajec.  Na začátku našeho příspěvku chceme zdůraznit, že název ŽLOUTEK napovídá o tom, jakou barvu by měl právě žloutek mít. 
 
Z našich zkušeností je barva žloutku v průběhu jednoho roka proměnlivě žlutá. A vychází to právě z ročního období a ze stravy, která je ovlivněna právě ročním obdobím, Slepice po celý den shánějí svoji potravu ve výběhu a v zimě jí tolik není, tudíž se spoléhají no to, co jim dáme my. 
 
Z podstaty naší filosofie domácího chovu neovliňujeme barvu žloutků vajec od našich slepic.  Tudíž jim do stravy nepřimícháváme karoten nebo jiné barvužloutku ovlivňující chemie. Přes zimu je barva  žloutků jiná, než v létě.
 
 
Některé články z internetu k tomuto tématu jsou níže.
 

Traduje se, že vejce přímo od chovatele mají oranžovější žloutky než vejce prodávaná v obchodech. Je to pravda? „Barva vejce ještě nehovoří o jeho kvalitě“, říká MVDr. Petr Pilous. „Je pravda, že v jarním a letním období, kdy mohou slepice ven na trávu, ovlivňují přirozená barviva barvu žloutku. Jenže do krmiv se dá přidat karoten a jiné podobné přípravky, které zabarví žloutek také.“ Rozdíl v barvě mezi vejci slepic na pastvě a slepic „na chemii“ nemusí být vůbec žádný.  

Barva žloutku tedy není při koupi vajec rozhodující, protože o jejich kvalitě nic neříká. 

 

Barviva v potravinářství nejsou pro spotřebitele ničím novým.Někteří velkochovatelé ve snaze docílit tmavšího odstínu přidávají do krmiva barvivo zvané kanthaxanthin.

Spotřebitelský časopis dTest analyzoval 11 výrobků s označením "čerstvá vejce" z různých typů chovů. "Nejtmavší žloutky měla vejce z klecových chovů, právě ta však byla přibarvena kanthaxanthinem," uvádí redaktor časopisu dTest Václav Beneš. Naopak biovejce z ekologického chovu měla žloutky nejsvětlejší a neobsahovala stopy barviva, které se může ukrývat také pod označením E 161 g. V biochovech je kanthaxanthin zakázán. Bez přidaných barviv se obešly také tři produkty z nebiochovů a vejce jednoho drobného chovatele, která však přesto měla tmavě oranžové žloutky.

Barvivo kanthaxanthin přirozeně obsahují některé mořské řasy a houby, ale vyrábí se i synteticky. Ve vejcích se bez zásahu člověka nevyskytuje. Evropská unie přípravek povoluje pro výživu některých zvířat včetně drůbeže, jeho množství v krmivu však nesmí překročit stanovené limity. "Spotřebitele můžeme uklidnit, nalezené hladiny kanthaxanthinu v testovaných vejcích nepředstavují riziko pro lidské zdraví a s rezervou vyhověly limitu pro přijatelnou denní dávku pro člověka," dodává Beneš.

Dva z výrobků také podle etikety měly být obohaceny o omega-3 mastné kyseliny. Test jejich výskyt prokázal pouze u jednoho z nich. Druhý výrobce tedy deklaroval jejich přítomnost nepravdivě.

 
 
 
 

Farmářské maso - vždy čerstvé a vždy české. Z našeho statku přímo na Váš stůl.

 
 
 
 
 
Vepřové půlky jsou k dispozici téměř celoročně. Naše prasata jsou poražená a vyšetřená na jatkách. Cena jedné půlky cca 2200-3000,- Kč (dle váhové kategorie). Vepřové půlky jsou stále v chladícím boxu při teplotě 2-4 stupně. Vepřovou půlku nejlépe objednávejte do středy každý týden, s vyzvednutím od pátku do soboty, podmínkou objednávky je záloha ve výši 1.000,- Kč (lze poslat na účet, či předat osobně v Pochvalově - Opakované objednávky již zálohu neplatí). Naše řeznictví v Ředhošti je Vám k dispozici každou neděli. 
 
 
 

Prodej čerstvého vepřového masa

Od 5.7. 2015 si můžete zakoupit za velmi dobré ceny vepřové maso z našeho statku. Prodejna masa - Vepřové ze statku - Řeznictví Ředhošť - je  otevřena v Ředhošti, v kamenném obchodě v areálu trhů.

 
Prodej uzenin
 
Pravidelně si necháváme u řezníka vyrábět kvalitní uzeniny bez náhražek.

 

Maso lze také objednat dopředu. Pravidelně do každé středy do 16,00 hodin si můžete objednat dle vlastního výběru množství jednotlivých partií masa. Aktuální ceník naleznete na těchto stránkách a také na stránkách Trhů Ředhošť. Objednané maso lze vyzvednout nejpozději do 10,00 hodin v naší prodejně v Ředhošti následující neděli, jinak bude prodáno zákazníkům z ulice. 

 
 
 

23.1.2016 jsme adoptovali  27 slepic v rámci projektu Slepice v nouzi. Vypipláme si je (dáme je dohromady - z těch klecí jsou bez peří)  a vajíčka u nás zakoupená, budou také od těchto slepic. Podporujeme myšlenku, že ve stáří jednoho roku, je škoda, aby skončily na jatkách, protože odhadem 2 roky mohou žít v přírodním prostředí a samozřejmě snášet domácí vejce, ikdyž ne denně.

 
 
 
 

Prodej domácích vajec

Prodáváme domácí vejce. Naše slepice mají velký kurník, kde se stravují a spí v noci. Den tráví ve výběhu o rozloze 6000 m2, kde si mohou hrabat potřebné živiny, popelit se a především pohybovat se volně. 
 
Domácí vejce jsou od slepic, které vidí denní světlo a netráví život v klecích, ať už jsou ty klece jakkoliv velké.
 
Cena vajec: 4,- Kč/ks  
 

Vykrmené kachny

 
Jednou ročně v letních měsících vykrmujeme pekingské kachny. Vykrmené kachny mají výběh s rybníkem a jejich prodejní hmotnost je 4 - 4,5 Kg v živé váze. O kvalitní stravě každého přesvědčí velké osvalení a samozřejmě žlutá barva vnitřního sádla. 
 
Kachny pro zákazníky vykrmujeme pouze na objednání. Výkrm začíná v červnu a končí v září. 
 
Cena za vykrmenou kachnu je 250,- Kč v živém. Poražená, vychlazená kachna stojí 300,- Kč.
 
 
 
Vepřové půlky cena
Vepřové půlky prodej
Vepřové půlky středočeský kraj
Vepřové ústecký kraj
Prodej vepřových půlek
Prodej masa Rakovník, Beroun, Louny, Kladno, Slaný, Praha, Žatec

Kontakt

Rodinný statek Pochvalov

Pochvalov 42



Mobil: 799 508 589

E-mail: